Thermische isolatie
Leidingisolatie (koud & warm)
Koude- of warmtebehoud
Zowel koude als warme vloeistoffen worden door leidingen getransporteerd. Het is doorgaans de bedoeling dat een warme vloeistof ook nog warm is als ze op de plaats van bestemming aankomt. Hetzelfde geldt voor koude vloeistoffen. Door de leidingen te isoleren wordt het warmte- of koudeverlies tot een absoluut minimum beperkt.
Persoonlijke bescherming
Zelfs wanneer het niet nodig is dat bijvoorbeeld warme vloeistoffen warm blijven, kan het toch nuttig zijn om de leidingen te isoleren. Zo beschermt een degelijke leidingisolatie ook tegen brandwonden.
Vormen van leidingisolatie
De isolatie van de leiding kan gebeuren met rotswol, glaswol, synthetisch rubber, cellulair glas, keramische wol, PIR, phenolschuim, enzovoort. Deze isolatiematerialen kunnen worden aangebracht in de vorm van schalen en dekens. Die kunnen dan weer op hun beurt op verschillende manieren worden afgewerkt: glasvezelversterkte alu-folie, PVC-folie, diverse metalen bekledingen zoals aluminium, roestvrij staal, gegalvaniseerd staal. Ook kunnen we de isolatiematerialen afwerken met diverse coatings.
Kanaalisolatie (koud & warm)
Behoud van temperatuur
Ook lucht- en rookgaskanalen worden geïsoleerd tegen warmte of koude om de temperatuur van de vervoerde lucht of gas zoveel mogelijk te behouden.
Kanalen isoleren voor de veiligheid
Luchtkanalen, maar vooral rookgaskanalen kunnen erg warm worden door de hitte van de gassen die worden vervoerd of afgevoerd. Om ongevallen te vermijden kunnen deze kanalen best geïsoleerd worden.
Vormen van kanaalisolatie
Kanalen isoleren voor warmtebehoud, voor persoonlijke bescherming of voor het voorkomen van condensatie kan gebeuren met rotswol, glaswol, synthetisch rubber, cellulair glas, keramische wol, PIR, phenolschuim, enzovoort. Deze materialen kunnen worden aangebracht in de vorm van platen of dekens.
De isolatie kan op diverse manieren worden afgewerkt: glasvezelversterkte alu-folie, Mylar-folie, diverse metalen bekledingen zoals aluminium, roestvrij staal, gegalvaniseerd staal, enzovoort. Ook diverse coatings behoren tot de mogelijkheden.
Tanks en reservoirs
Koude en warmte in tanks behouden
Reservoirs, buffertanks, turbines en andere tanks kunnen geïsoleerd worden om de temperatuur in de tank te bewaren. Tanks kunnen dus geïsoleerd worden tegen warmte en tegen koude.
Isoleren voor persoonlijke bescherming
De temperatuur in tanks kan soms heel erg oplopen, tot boven de 1000 graden Celsius. Het spreekt voor zich dat in de buurt van zo'n tank komen erg gevaarlijk is. Het is daarom raadzaam om de tanks te isoleren voor persoonlijke bescherming.
Vormen van tankisolatie
Warme tanks kunnen thermisch geïsoleerd worden met rotswol, glaswol, synthetisch rubber, cellulair glas, keramische wol, PIR, phenolschuim, enzovoort. De isolatie wordt geplaatst in de vorm van schalen, platen of dekens. Ze kunnen op diverse manieren naar wens worden afgewerkt.
Bent u op zoek naar isolatie van buizen, kanalen of tanks? Neem vrijblijvend contact op met A.R.M. in Schoten voor een vrijblijvende offerte.
Bij A.R.M. kunt u daarnaast ook terecht voor brandwerende isolatie, akoestische isolatie en elektrische tracing.